top of page

Getuigenissen / Situaties

Onze dagelijkse realiteit

Entre de bonnes mains
Plus MF couple avec des lunettes
Portrait de famille heureuse

Drie jongeren verlaten vroegtijdig de school sinds de ziekte van hun vader   verergert en in afwezigheid van hun moeder die enkele jaren voordien overleed.

Omdat hun vader steeds zieker wordt, gaan drie jongeren nooit meer naar school.

Zij leven in een situatie waarvoor ze eigenlijk niet klaar zijn. Ze moeten boodschappen en het huishouden doen, het papierwerk in orde brengen en ook nog eens voor hun vader zorgen. De gevolgen voor de schoolresultaten laten zich raden…

Dit gezin heeft nood aan administratieve en familiale ondersteuning, zodat de kinderen hun weg naar de klas terugvinden.

Psychologische uitputting en vereenzaming van een oudere vrouw, sinds haar man na een beroerte terug thuis woont.

Een oudere vrouw voelt zich alleen en eenzaam sinds haar man terug naar huis kwam na een beroerte en zij er helemaal alleen voorstaat.

De vrouw heeft behoefte aan administratieve en psychologische ondersteuning, zodat er voor haar kan gezorgd worden en alle mogelijk hulp wordt ingeschakeld bij de organisatie van het huishouden.

Emotionele uitputting van een moeder die er alleen voorstaat sinds het hoofdletsel van haar echtgenoot.

Een man liep een hoofletsel op bij een val. Sindsdien moet zijn echtgenote en moeder van twee jonge kinderen helemaal alleen voor het gezin zorgen, het huishouden doen en ook nog eens haar man verzorgen. De gevolgen van het ongeval zetten het gezin onder druk en de moeder is aan het einde van haar krachten.
Deze moeder en echtgenote heeft psychologische en administratieve ondersteuning nodig om de situatie het hoofd te kunnen bieden.

bottom of page